Due Date Calculator

Beregn din forfaldsdagen

Indtast den første dag i din sidste menstruation:

måned:
Dag:
år:

Uge 2

Dagen du sikkert har ventet på er nu kommet. Dagen hvor din ægløsning sker. Måske mærker du intet eller måske har du allerede fået adskillige test. Nu bliver det spændende om du efterfølgende bliver gravid.


Den første dag i denne uge - også kaldt uge 2+0
Det er faktisk lidt underligt at snakke om hvor langt du er henne i graviditeten, for rent faktisk er du jo slet ikke gravid endnu, men det varer ikke længe. 
I dag har du ægløsning og indenfor de næste 24 timer efter din ægløsning er sket, er endnu et lille liv undfanget.
Der er nu gået 2 uger, siden du sidst fik din menstruation

Følg din graviditet - dag for dag
2+0
Uge 3 & 4. uge 
Graviditetskalenderen tager udgangspunkt i en gravid kvinde som før graviditeten havde en cyklus på 28 dage og hvor ægløsningen skete på 14. dagen.
Alle informationer i graviditetskalenderen der beskriver dig - den gravide - er udelukkende lavet for at vise dig hvordan en graviditet KAN forløbe og hvordan en gravid KAN have det under en graviditet.
De mange ændringer der er beskrevet som kan ske med den gravides krop og psyke, kan variere meget fra kvinde til kvinde, og er som regel også meget forskellige fra graviditet til graviditet.
Hvis du har spørgsmål eller er nervøs, kontakt da din egen læge eller jordemoder. 

Symptomer på at du kan være gravid

Du ved endnu ikke at du er gravid, men da dine hormoner kører på højtryk, kan du begynde at få forskellige symptomer, som godt kan give dig en mistanke om, at der er sket et mirakel i din krop. Nogle kvinder har kun et enkelt eller to af disse symptomer, mens andre kvinder har samtlige.
Lad mig understrege : Det er ganske normalt
Kvinder er vidt forskellige, og reagerer også vidt forskelligt på så stor en begivenhed, som en graviditet er og det kan endda sagtens være forskellig fra graviditet til graviditet. Så bare fordi du reagerede på en måde under din første eller en tidligere graviditet, behøver du ikke nødvendigvis at reagere på samme måde under denne graviditet.
Hvis du normalt har bestemte symptomer op til en menstruation, kan det være at symptomerne er kraftigere end normalt, fordi der er indtrådt en graviditet, men du kan dog også opleve det stik modsatte. Nemlig at symptomer du normalt plejer at have op til en menstruation udebliver, pga. at du er gravid.
Men pas på, psyken kan spille meget ind, og du kan have mange symptomer uden at du er gravid, simpelthen fordi du ønsker eller frygter en graviditet rigtig meget.
Der er ved at ske en stor forvandling i og med din krop, og den arbejder på højtryk for at give dit kommende barn de allerbedste betingelser.  På dette tidspunkt er der nogle kvinder som får nogle små tegn på at der er noget på færde.

Dine bryster

Allerede få dage efter befrugtningen er sket, kan du måske begynde at få forandringer i brysterne.

Træthed, hovedpine og tisser ofte

Du føler dig måske mere træt i denne uge end du plejer at gøre. Du har måske også hovedpine.
Allerede sidst i denne uge kan det være, at du oftere skal på toilettet (hyppig vandladning).

Humørsvingninger og underlig smag i munden

Du kan også opleve at du har enorme humørsvingninger. Den ene øjeblik kan du være dyb depressiv, og det næste øjeblik måske jublende lykkelig.
Du har måske en underlig "metallisk" smag i munden.

Er du gravid ?

Nogle kvinder vælger allerede at tage en graviditetstest i denne uge, og i langt de fleste tilfælde er testen "falsk" negativ. Jeg siger "falsk", fordi du er jo rent faktisk gravid, men din urin indeholder bare ikke nok hormon (hcg) til at testen kan give udslag.

Graviditetstesten er positiv :-)

Hvis testen viser positiv er det desværre ingen garanti for at du forbliver gravid.
Det befrugtede æg begynder at producere hormonet hcg (human chorion gonadotropin), som også i daglig tale kaldes for graviditetshormonet når det befrugtede æg har sat sig fast i livmoderen (ca. en lille uge efter ægløsning) De næste mange uger indtil sidst i 1. trimester, vil mængden af hcg stige hurtigt og vil fordobles hver gang der ca. er gået 3 døgn.
Derfor vil en del kvinder også sagtens kunne opleve at få en negativ graviditetstest den ene dag, mens - hvis de vælger at teste dagen efter - kan opleve at graviditetstesten pludselig er positiv.

Ikke alle befrugtede æg bliver til babyer


Man regner med at ca. 40-50 % befrugtede æg aldrig når at sætte sig ordentlig fast i livmoderen.
Man siger at højdepunktet bliver nået omkring 28. dagen i sin cyklus, hvis ægget ikke sætter sig fast, så derfor kan det være en fordel først at tage graviditetstesten på 31. dag i sin cyklus, da man så kan være lidt mere "sikker" på resultatet.
På 31. cyklusdag er hormonet i din krop som regel faldende hvis ægget ikke satte sig fast og graviditetstesten vil dermed formentlig være negativ. De fleste kvinder vil derfor ikke blive overrasket over at få deres menstruation, men skuffelsen er nok stadig stor.
Du kan dog også være så heldig at ægget satte sig fast i din livmoder, og at du ender med et barn i sidste ende.

 

Gode råd og tips til dig - den kommende mor

Dagligt folinsyre-tilskud under graviditeten
 

For at mindske risikoen for at dit kommende barn får f.eks. sygdommen rygmarvsbrok, er det meget vigtigt at du sørger for at få et dagligt tilskud af folinsyre hver dag på 400 mikrogram.

Det er den mængde sundhedsstyrelsen anbefaler alle kvinder tager fra de smider præventionen og forsøger at blive gravide, og som de bør fortsætte med indtil de er 12 uger henne i graviditeten.
Prøv at undgå stress, alkohol, tobak (også passiv rygning), og spis sundt, nærende og varieret. Undersøg om du tager noget medicin som kan være skadeligt at indtage i en tidlig graviditet. 
Brug hele tiden din sunde fornuft når du læser eller hører noget og hold dig ellers primært til 
retningslinjerne for gravide som Sundhedsstyrelsen har angivet.
Tænk på at dine forberedelser alle sammen er med til at sikre, at du får en sund og rask søn eller datter.

Reference:  Min-Mave

Del

Del

1 kommentar:

  1. Hej tillykke med graviditeten :) har du set denne side!? Måske lidt info du kan bruge til noget :) http://www.gravidugeforuge.info

    SvarSlet