Due Date Calculator

Beregn din forfaldsdagen

Indtast den første dag i din sidste menstruation:

måned:
Dag:
år:

Uge 34

Alle gravide har tanker omkring fødslen, der er bare stor forskel på HVILKE tanker de har. Hvordan har du det? Glæder du dig til fødslen og den proces du og din krop skal igennem sammen? Frygter du fødslen, at miste kontrollen og smerterne? Uanset hvordn du har det, vil din fødsel være unik og blive husket resten af dit liv



Man kalder den første dag i uge 34 fordag 238 eller for uge 34+0.
Du er både i uge 34 og i 35. uge.
Det kan godt være "lidt" forvirrende, så hvis du på noget tidspunkt er i tvivl om hvor mange uger samt dage, du er henne i din graviditet, så kik blot på det tal der står foran plusset. Her står der 34 og dermed er du i uge 34.
Du er i 3.trimester af din graviditet.
Du har nu fuldført 85 % af din graviditet og der er 42 dage til din terminsdato, hvor lægerne regner med, at det er ved at være tid til, at dit barn skal komme til verden.
 
Der er nu gået 34 uger, siden du fik din sidste menstruation.

Graviditetskalenderen tager udgangspunkt i en gravid kvinde som før graviditeten havde en cyklus på 28 dage og hvor ægløsningen skete på 14. dagen.
Alle informationer i graviditetskalenderen der beskriver dig - den gravide - er udelukkende lavet for at vise dig hvordan en graviditet KAN forløbe og hvordan en gravid KAN have det under en graviditet.
De mange ændringer der er beskrevet som kan ske med den gravides krop og psyke, kan variere meget fra kvinde til kvinde, og er som regel også meget forskellige fra graviditet til graviditet.
Hvis du har spørgsmål eller er nervøs, kontakt da din egen læge eller jordemoder. 

Mærker du meget til graviditeten?

Dine hormoner kører på højtryk, og du kan have forskellige symptomer som enten kan være de "klassiske" tegn, eller symptomer som man ikke hører så meget om.
Nogle kvinder har måske kun et enkelt eller slet ingen af disse symptomer, mens andre kvinder har samtlige.
Lad mig understrege : Det er ganske normalt begge dele.
Kvinder er vidt forskellige, og reagerer også vidt forskelligt på så stor en begivenhed, som en graviditet er og det kan endda sagtens være forskellig fra graviditet til graviditet. Så bare fordi du reagerede på en måde under din første eller en tidligere graviditet, behøver du ikke nødvendigvis at reagere på samme måde under denne graviditet.
Ondt i ryggen
Er du begyndt at få ondt i ryggen?
Det er formentlig fordi dine ledbånd og muskler bliver slappere og mere eftergivende idet du nærmer dig den store begivenhed - fødslen.

Fødselsliste og besøg på fødegangen

Hvis du allerede nu ved hvordan du gerne vil føde, med hvem, hvordan, ang. smertelindring mm, så skriv det gerne ned på en liste og bed evt. sygehuset om at ligge listen ind i din journal. På den måde kan du bedre slappe af og behøver ikke stresse lige inden fødslen.
Hvis du og din partner ikke allerede har set fødegangen kan det være en ide at gøre det nu. Det giver ofte en følelse af sikkerhed og tryghed når du ved præcis hvad du skal gøre hvis fødslen går i gang, hvor du skal ringe til, hvor du skal tage hen, hvor du skal gå ind mm.

Praktiske detaljer

Hvis du ikke allerede er begyndt med forberedelserne til barnet, vil det måske være en god ide at starte nu. I vil sikkert gerne have at den første tid sammen med barnet lige efter fødslen forløber stille og roligt, så derfor bliver I nødt til at tænke på alle de praktiske ting.
Hvis I har mulighed for det, så lån af venner og familie. Udgifter skal I nok få flere af når barnet er kommet til verden.

Tanker omkring fødslen

Du er sikkert begyndt at tænke en del på fødslen, og det kan betyde at du svinger imellem mange forskellige følelser som angst, glæde, spænding, rastløshed, utålmodighed m.m.
Det er helt normalt både at glæde sig, men samtidig være nervøs for hvordan det skal gå.

Tag billeder af din gravide mave 

Her ser du billeder af Oddie, da hun var gravid
og 34 uger henne i graviditeten

Billede af Oddie,
gravid i uge 34
med sit 1. barn

Billede af Oddie,
gravid i uge 34
med sit 2. barn

Din livmoder

Livmoderen med Èt barn  
Livmoderen med Tvillinger
Hvis afstanden fra dit skamben (symfysen) til toppen af livmoderen (fundus)
blev målt nu, også kaldet SF-mål,
ville det formentlig ligge mellem 30-35 cm i denne uge.
Gennemsnittet i denne uge er ca. 32,5 cm.
Hvis afstanden fra dit skamben (symfysen) til toppen af livmoderen (fundus)
blev målt nu, også kaldet SF-mål,
vil det formentlig være en del større end hos en kvinde som venter èt barn
Tvillinge-gravide ligger omkring et gennemsnit på 40 cm i denne uge.
Så stor er din livmoder ca. i 35. uge af graviditeten, hvis du venter èt barn
Så stor er din livmoder ca. i 35. uge af graviditeten, hvis du venter tvillinger.

Gode råd og tips til dig - den kommende mor

Det et en god ide at tage en daglig vitaminpille, som indeholder alle de vitaminer og mineraler, som både du og dit barn har brug for.
Dagligt folinsyre-tilskud under graviditeten
 
Du er nu længere henne i din graviditet end 12 uger, og det betyder at det nu ikke længere er nødvendigt at du får 400 mikrogram folinsyre dagligt. 
Du kan dog roligt fortsætte med at spise den ekstra folinsyre som du hidtil har gjort. Det kan være rart at vide, hvis du allerede tager en multivitamintablet, hvor der er 400 mikrogram i hver tablet.

Jern-tilskud under graviditeten

Du bør huske at tage dit jerntilskud.dagligt. Undersøgelser viser nemlig at gravide allerede tidligt i graviditeten ofte har brug for ekstra jern, og starter de først omkring uge 20 efter de gamle anbefalinger fra sundhedstyrelsen, vil hele 1 ud af 5 gravide mangle jern når de kommer hen i slutningen af graviditeten.

Det daglige jerntilskud bør være på 40-50 mg ferrojern.
Prøv at undgå stress, alkohol, tobak (også passiv rygning), og spis sundt, nærende og varieret. Undersøg om du tager noget medicin som kan være skadeligt at indtage i en tidlig graviditet. 
Brug hele tiden din sunde fornuft når du læser eller hører noget og hold dig ellers primært til retningslinjerne for gravide som Sundhedsstyrelsen har angivet.
Tænk på at dine forberedelser alle sammen er med til at sikre, at du får en sund og rask søn eller datter.

Reference:  Min-Mave

Del

Del

0 comments: