Due Date Calculator

Beregn din forfaldsdagen

Indtast den første dag i din sidste menstruation:

måned:
Dag:
år:

Uge 17

Gravide i Danmark bliver tilbudt indtil flere ultralydsscanninger i graviditeten og den ene ligger omkring dette tidspunkt. Scanningen foretages for at man kan sikre sig bedst muligt at barnet ikke fejler noget.




Man kalder den første dag i uge 17 for dag 119 eller for uge 17+0.
Du er både i uge 17 og i 18. uge.
Det kan godt være "lidt" forvirrende, så hvis du på noget tidspunkt er i tvivl om hvor mange uger du er henne i din graviditet, så kik blot på det tal der står foran plusset. Her står der 17 og dermed er du i uge 17
Du er i 2.trimester af din graviditet.
Du har nu fuldført 42,5 % af din graviditet og der er 161 dage til din terminsdato, hvor lægerne regner med, at det er ved at være tid til, at dit barn skal komme til verden.
 
Der er nu gået 17 uger, siden du sidst fik menstruation
Graviditetskalenderen tager udgangspunkt i en gravid kvinde som før graviditeten havde en cyklus på 28 dage og hvor ægløsningen skete på 14. dagen.
Alle informationer i graviditetskalenderen der beskriver dig - den gravide - er udelukkende lavet for at vise dig hvordan en graviditet KAN forløbe og hvordan en gravid KAN have det under en graviditet.
De mange ændringer der er beskrevet som kan ske med den gravides krop og psyke, kan variere meget fra kvinde til kvinde, og er som regel også meget forskellige fra graviditet til graviditet.
Hvis du har spørgsmål eller er nervøs, kontakt da din egen læge eller jordemoder. 

Mærker du graviditeten?

Dine hormoner kører på højtryk, og du kan have forskellige symptomer som enten kan være de "klassiske" tegn, eller symptomer som man ikke hører så meget om.
Nogle kvinder har måske kun et enkelt eller slet ingen af disse symptomer, mens andre kvinder har samtlige.
Lad mig understrege : Det er ganske normalt begge dele.
Kvinder er vidt forskellige, og reagerer også vidt forskelligt på så stor en begivenhed, som en graviditet er og det kan endda sagtens være forskellig fra graviditet til graviditet. Så bare fordi du reagerede på en måde under din første eller en tidligere graviditet, behøver du ikke nødvendigvis at reagere på samme måde under denne graviditet.
Søvnproblemer
Har du problemer med at sove om natten? Du kan prøve at lægge flere puder bag hovedet og kroppen for at afhjælpe problemet.
Mærker du liv?
Har du det som om små bobler stiger til vejrs inde i dit underliv? Måske er det de første spæde bevægelser fra barnet som du kan mærke.
Man siger som regel at det er omkring denne uge at flergangsfødende kan mærke liv, men det kan også vare et par uger endnu.
Er du forkølet?
Hvis du render rundt med en næse som føles stoppet, skal du vide at det sikkert er fordi slimhinderne i næsen bliver lidt hævede, og det kan give tæthed i næsen.

Tag billeder af din gravide mave

Har du overvejet at tage billeder af din mave efterhånden som den vokser?
Det er dejligt at kunne sammenligne billeder uger for uger eller måned for måned, alt efter behov - og faktisk se fremgang.
Her ser du billeder af Oddie, da hun var gravid
og 17 uger henne i graviditeten

Billede af Oddie,
gravid i uge 17
med sit 1. barn

Billede af Oddie,
gravid i uge 17
med sit 2. barn

Din livmoder

Da livmoderen er begyndt at fylde mere og mere i dit bækken kan du opleve en slags sidesting. Det er ikke farligt men kan dog være ubehageligt. Det er tegn på at ledbåndene som holder livmoderen giver sig i takt med at livmoderen konstant vokser.
Livmoderen er i denne uge ca. på størrelse med en cantaloupe-melon eller måske endda en smule større, og er vokset helt op af dit bækken.
Livmoderen med Èt barn  
Livmoderen med Tvillinger
Hvis afstanden fra dit skamben (symfysen) til toppen af livmoderen (fundus)
blev målt nu, også kaldet SF-mål,
ville det formentlig ligge mellem 14-18 cm i denne uge.
Gennemsnittet i denne uge er ca. 16,0 cm.
Så stor er din livmoder ca. i 18. uge af graviditeten, hvis du venter èt barn
Så stor er din livmoder ca. i 18. uge af graviditeten, hvis du venter tvillinger.

Din vægt

Din vægt er måske steget med 2,5 - 8 kg omkring dette tidspunkt.

Undersøgelser

Mange kvinder bliver omkring 18-22. uge tilbudt en undersøgelse på det sygehus hvor de har valgt at føde. Og i en del tilfælde får kvinden også tilbud om at blive ultralydsscannet, og måske få et billede med hjem af den lille.

Gode råd og tips til dig - den kommende mor

Det et en god ide at tage en daglig vitaminpille, som indeholder alle de vitaminer og mineraler, som både du og dit barn har brug for.
Dagligt folinsyre-tilskud under graviditeten
 
Du er nu længere henne i din graviditet end 12 uger, og det betyder at det nu ikke længere er nødvendigt at du får 400 mikrogram folinsyre dagligt. 
Du kan dog roligt fortsætte med at spise den ekstra folinsyre som du hidtil har gjort. Det kan være rart at vide, hvis du allerede tager en multivitamintablet, hvor der er 400 mikrogram i hver tablet.


Jern-tilskud under graviditeten

Du bør huske at tage dit jerntilskud.dagligt. Undersøgelser viser nemlig at gravide allerede tidligt i graviditeten ofte har brug for ekstra jern, og starter de først omkring uge 20 efter de gamle anbefalinger fra sundhedstyrelsen, vil hele 1 ud af 5 gravide mangle jern når de kommer hen i slutningen af graviditeten.

Det daglige jerntilskud bør være på 40-50 mg ferrojern.
Prøv at undgå stress, alkohol, tobak (også passiv rygning), og spis sundt, nærende og varieret. Undersøg om du tager noget medicin som kan være skadeligt at indtage i en tidlig graviditet. 
Brug hele tiden din sunde fornuft når du læser eller hører noget og hold dig ellers primært til retningslinjerne for gravide som Sundhedsstyrelsen har angivet.

Tænk på at dine forberedelser alle sammen er med til at sikre, at du får en sund og rask søn eller datter.

Reference:  Min-Mave

Del

Del

0 comments: