Due Date Calculator

Beregn din forfaldsdagen

Indtast den første dag i din sidste menstruation:

måned:
Dag:
år:

Uge 0

Den første dag i denne uge får du din menstruation, og selv om det virker underligt vil din graviditet blive beregnet fra denne dag. Måske har du frygtet denne dag, eller måske er du endda lidt lettet over at menstrutionen kommer.
Du går nu ind i din 1. graviditets uge, og selv om du ikke er gravid endnu, er den første dag i denne uge den dato lægerne bruger, når de skal fastsætte hvornår du er blevet gravid, og hvornår du har termin.

Der er nu ca. 2 uger til du får ægløsning og dit barn bliver undfanget indenfor et døgn efter ægløsningen er sket.
Ved af følge graviditetskalenderen uge for uge, kan du følge med i det fantastiske forløb fra en kvinde får sin menstruation til hun ligger med den lille nye baby i armene efter en veloverstået fødsel.
Graviditetskalenderen tager udgangspunkt i en gravid kvinde som før graviditeten havde en cyklus på 28 dage og hvor ægløsningen skete på 14. dagen.
Alle informationer i graviditetskalenderen der beskriver dig - den gravide - er udelukkende lavet for at vise dig hvordan en graviditet KAN forløbe og hvordan en gravid KAN have det under en graviditet.
De mange ændringer der er beskrevet som kan ske med den gravides krop og psyke, kan variere meget fra kvinde til kvinde, og er som regel også meget forskellige fra graviditet til graviditet.
Hvis du har spørgsmål eller er nervøs, kontakt da din egen læge eller jordemoder.

Din menstruation

Du er altså ikke gravid endnu, tværtimod.
Du har derimod lige fået din sidste menstruation og en ny cyklus er startet. Dette er beviset for at det desværre ikke lykkedes dig at opnå en graviditet i din sidste cyklus. Den første dag i denne uge vil være den første dag i din sidste normale menstruationsperiode.
Hver evig eneste cyklus forbereder din krop sig på en graviditet, ved at sørge for at alle de ideelle betingelser er til stede for at dit barn kan blive til.
Bliver du ikke gravid, vil det øverste af din livmoders slimhinde samt det ubefrugtede æg blive udstødt ved det, der bliver kaldt en menstruation.
Når din menstruation stopper vil en ny slimhinde begynde at blive dannet, og din krop starter endnu engang på forberedelserne til at du kan blive gravid.
Selv om du endnu ikke er gravid vil din graviditet ALTID blive beregnet udfra den første dag i denne uge. Hvis du ikke allerede gør det, så væn dig til at skrive ned i din kalender når din menstruation starter. Lægen skal bruge denne dato for at bestemme fødselstidspunktet for hvornår dit barn måske kommer til verden.

Generel information om kvindens cyklus

Det er meget forskelligt hvor lang en cyklus er, og kan variere en hel del fra kvinde til kvinde.
Lægerne beregner altid normalvis en cyklus til 28 dage (og det er også dette antal dage denne graviditetskalender tager udgangspunkt i) men DIN cyklus kan sagtens være både kortere eller længere.
Faktisk er der kun 8-15 % af alle kvinder som vil følge en 28 dages cyklus med tommelfingerreglen om ægløsning på 14 dagen. Normalvis siger man at en cyklus som ligger på alt fra 23 – 35 dage er ”normalt”.

Sådan finder du længden på din cyklus

En cyklus bliver altid beregnet fra den første menstruationsdag indtil dagen før din næste blødningsperiodes første dag starter.

Et eksempel  :
Hvis din menstruation starter d. 2 januar og varer 3 dage, og du derefter begynder først  at bløde igen d. 29 januar, skal du beregne din cyklus således :
Tæl antal dage fra d. 2 januar (den første menstruationsdag) til  d. 28 januar (dagen før næste blødning starter).
Din cyklus vil så i denne periode ligge på 27 dage.

Gode råd og tips til dig - den kommende mor

Dagligt folinsyre-tilskud under graviditeten
 

For at mindske risikoen for at dit kommende barn får f.eks. sygdommen rygmarvsbrok, er det meget vigtigt at du sørger for at få et dagligt tilskud af folinsyre hver dag på 400 mikrogram.

Det er den mængde sundhedsstyrelsen anbefaler alle kvinder tager fra de smider præventionen og forsøger at blive gravide, og som de bør fortsætte med indtil de er 12 uger henne i graviditeten.
Prøv at undgå stress, alkohol, tobak (også passiv rygning), og spis sundt, nærende og varieret. Undersøg om du tager noget medicin som kan være skadeligt at indtage i en tidlig graviditet. 
Brug hele tiden din sunde fornuft når du læser eller hører noget og hold dig ellers primært til retningslinjerne for gravide som Sundhedsstyrelsen har angivet.
Tænk på at dine forberedelser alle sammen er med til at sikre, at du får en sund og rask søn eller datter.

Reference:  Min-Mave

Del

Del

0 comments: